Nattamad

Trött och sleden efter en tuff julhelg :) 
Men måste få i mig lite fil innan sängen.... har så himla magkatarr. Käkade dumt nog på Frasses (hamburgare och pommes) i eftermiddags. Tyckte inte magen om.......

Intressepil i ögat va ??

Hahaha........

Nu ska jag försöka sova gott, medans Jackie kutar runt, uppe hela natten för att försöka vända tillbaka dygnet. Själv har jag uppgång 05.30 för att köra Mogge till jobbet....

Full fart mot julafton !!

Å jag är helt slut....

Jag bara längtar till imorgon kväll, när barnen öppnar sina klappar .......

Det bästa med julen är att få se glädjen hos barnen !!

Hostar som en tok ännu. Undrar vad det är som sitter så envist kvar !?

Aja... vi var på stadens gator och torg idag. Galet mycket folk !! Men jag köpte de sista klapparna :) Nu är jag klar :)
Att gå med Jackie i stan betyder uppståndelse.... mycket jobbigt om man är en sådan som mig, som hatar att synas. Så vi delade oss till slut och jag fick ro i "julklappsletarsjälen" :)
Jag njööööt av att gå runt å shopa med mina 2 minsta knoddar. Dom var som 2 änglar !! UNDERBARA UNGAR !!

sova ?? Mmmm.... försöka..... :(

Skumt inlägg detta *haha*


Shit pomfritt !!

Idag är jag GLAD för att vi inte stod och väntade på bussen, som vi hade gjort om det inte var lov......


Tänk att hinna få undan alla barnen från bänken, eller från fönster !!!?? Vi sitter ju annars på bänken och när bussen kommer så kutar barnen fram. Dom hade ju varit mos........

Åhhhh va jag är TACKSAM för att vi inte stod där idag !!

Fullt ös !!

Idag är det high speed som gäller !!
Julfix och trix i mängder :)

Listar upp dagens tanke här, så får vi se hur mycket som blir gjort:
* Lussebullar
* Knäck
* Rocky road
* Köttbullar (för mina förra 4 kg köttbullar är slut, uppätna )
* Koka skinkan

Måste åka och handla allt annat som ska ätas på julafton oxå.... Ni var var inte alls bra på att påminna mig om vad man har på ett julbord, så jag har fått tänka till och hoppas att det inte är något jag har glömt :)
Hoppas bara inte affärerna är tömda på all julmat nu !?

Bäst å sätta igång !!

Prutta....zzZZzzZZzz.......

Ungarna har hittat en favo-låt. Åhhh....jag nynnar den tills jag somnar, när jag sover och när jag vaknar !! Envisa låt !

Ligger ner och tar igen mig innan trippen till Theresa. Vet inte om jag har tagit mig vatten över huvudet ?? Börjar ticka neråt i orken här.
Men jag vill ju så gärna hemifrån !

En liten tupplur, så känner jag mig säkert bättre :)


Avslutning och äntligen LOV !!!!

Gaahhhhhhhhh !!! NU tänker jag bli FRISK, jag tänker orka storstäda inför julafton och jag tänker göra mängder med julgodis !!!
Får börja med att bli frisk.... Jag har varit kass på riktigt nu i över en vecka. Hostar sönder mig, täppt i näsan och orkeslös. Men idag känns de ändå lite bättre *peppar, peppar*
Den jätteroliga läkaren tittar en djupt i ögonen och säger - Mia, du måse vila, du måste förstå att din kropp säger ifrån på flera sätt nu. Du måste ta det på allvar....
Ja, om jag nu hade haft chansen och möjligeheten till att låta kroppen vila så hade jag såklart gjort det. Men allt  skit som hänt och följderna som utlösts likt en lavin pga av det, har ju inte direkt gett en utrymme. Jag misshandlar inte mig själv för att jag tycker det är kul ;)
Men NU varvar vi ner här hemma !!!

Kollade ni Anna Anka igår ???
Jag visste inte vad jag skulle tycka... men efter att ha lyssnat på Rix i morse så får jag nog lägga mer tynder i den negativa vågskålen.
Hon har så mycket uttalanden som gör att jag får för mig att det är enbart för att provosera. Hon vill att folk ska bli förbannade och har nog snöat in sig lite för mycket på den imagen. Ordet avsugning måste vara ett ord hon får betalt för att säga *S* Förstår inte hur hon lyckas få in det i så många meningar !!
Ja, jag vet ju inte. Min analys behöver ju inte vara rätt.... känner ju inte människan, men som det framställs på tv så är jag ganska glad för att jag slipper ;)

Jag har satt Flisan på att göra lunch till oss. Hon började för 30 minuter sedan..... hon ska få till en ungspannkaka. Tror hon har varit här (hos mig i sängen) och frågat ca 6 gånger. Å det moment hon är på än sålänge är att plocka fram saker till att göra smeten !!!
Får nog gå ut till henne och hjälpa *s*

Efter maten så bär det av till Övarp. När vi sammanstrålar så blir det ju en nätt liten mängd på 13 barn... Fast idag hänger nog bara med 3 av 6 barn härifrån med :)
Ska bli skönt att få lapa kaffe och bubbla med en annan vuxen människa lite :) Har kännt mig isolerad ett bra tag nu ska jag säga !!!


Isacc ska söka till Idol !!

När han blir så vuxen som man behöver vara, säger han.
Å när han är det, då ska han sjunga denna låten :)

Mammas söta lilla prins :) 

(jag smygfilmade)


Tävling hos Zara !!

Jackie har lagt beslag på mitt löshår......... så nu provar jag lyckan om att få fatt på nytt *s*
HÄR går ni in om ni vill vara  med och tävla !!

Idag är jag lite piggare. Jag har städat och donat lite..... Mitt hem förfaller när jag inte håller jämnt tempo, sjuk får inte en mamma vara.......
Jag ska snart in i duschen, dax för julspel i Olivers klass........

Stämmningen bland barn och man är irriterad och tjurig.........

Jag HATAR att aldrig få vara sjuk ifred, få lov att sova, vila, koppla av tills jag blir frisk !! Jag HATAR att behöva röja och tvätta i en hel evighet efter att jag legat ner i 2 dagar..... Allt halkar efter och det är apjobbigt att komma ifatt igen....... *suck*

Ja, jag vet........ Gnäll igen :(

Snälla Tomten.... jag önskar mig mer energi och en näve med imunförsvar !!

Idag hissar jag tv4 (igen)

Jag HOPPAS något på fruktansvärt att personal och rektorer på Fjälkinge och Önnestads skola kollar på tv4 just nu.
Jag ÅNGRAR att jag inte anmälde Fjälkinge skola när min son mobbades där, då läraren sa åt mig att HAN LJÖG om det.
I försvar mot att han inte hade några vänner utan gick ensam om rasterna sa de - men han får ju bjuda till lite !!

Jag tog mina barn ifrån den skolan !! Vidrig skola med vidrig personal och nonchalant rektor.

En nära vän till mig kämpar RÖVEN av sig just nu för sin son. Han går på Önnestads skola, han har mobbats i år.... Hans föräldrar har kämpat i år........ Skolan ?? Har bara ryckt på axlarna och inte alls tyckt att han har varit mobbad.
- Vadå ?? Han har ju själv valt att sitta i ett fönster ensam om rasterna !!
Jo, för det vill ju de flesta barn, eller hur ??

Den dagen då min vän ringde mig och berättade att han "erkänt" saker och ting (ja, han ville inte berätta hemma att han var mobbad, fast de visste om det. Nerdelag för en pojk på 13 år), så grät jag floder !!! 
Stackars unge !!!

Men tro inte att skolan godtog det, FAST han satt på ett möte med skolpersonal och föräldrar och berättade. Neeeej, för det är ju pojken SJÄLV som valt att inte vilja vara med de andra.
Jo, tro fasen det !! Vem vill vara med sina plågoandar ???

Jag kan ju inte lägga ut detaljer här om någon annans fall, men det kommer bli bra i slutet. Skolan kommer förhoppningsvis sättas dit. Pojken kommer trivas på den nya skolan, som var villiga att ta imot honom..... För den första skolan som kontaktades av föräldrarna fick höra av Önnestads skola, att pojken var bråkig !!! Så dom ville inte ha honom där !?

Jag har älskat mina barns skola, tills den nuvarande rektorn kom till makten. Hon skulle INTE fått arbeta med människor alls, verkligen inte med barn !!! Hon bedriver en fabrik, där hon är chef, barnen produkter och vi föräldrar är leverantörer. Siffrorna ska vara bra, inget får kosta och kvantitet istället för kvallitet !!

Ja, just det... det blev te ;)

Natti :p

en liten bit sommar till..... (nä, jag har INTE snöat in på filmklipp)


Sicken dag !!

*pust*
Förbannad Oliver blev less och drog från öppna förskolan 16.05 (jag tog för lång tid på mig att klä de små)................................................. Vi letade och letade..........................................hittade inte.
Fick åka hem och leta via telefon, skånetrafiken, farmor, Nhina, Inga på öppna ???...........................................hittade inte.
18.15 kommer frusen moloken Oliver in genom dörren........
Hade fått åka buss gratis hem eftersom han inte hade pengar.
Någon som tror att man var både rädd och förbannad !?

Förövrigt så är jag förkyld så in i den !! Låter värre än vanligt och mår ungefär som man gör om man låter så.... värre än vanligt alldså ;) Funderar på om man ska gör sig en kopp te kanske ??
 Eller om Oliver gjorde kaffe åt mig när jag bad om det möjligen ???
Får kolla..... Bjuder på en snutt av vår dag. Alex, stoneface ;)


Sommar, sommar och soooooool !!

Åhh va jag längtar tillbaka !! Jag vill till Nabben, till båten och till bryggan !!
Första veckan vi var i Nabben i sommras så var jag så dålig ! Så kass att jag inte ens minns de första dagarna alls. Men jag låg och sjukade mig på bryggan istället för sängen ;)

Några smakprov, kanske inte så intressanta för er, värda guld för oss ;) :
Fler kommer inom kort ;)

Himma från Ullared :)

Hittade ganska mycket i julklappsväg !! Tror att jag behöver lägga något litet till Oliver och Isacc... men är inte helt säker. Jag får kolla igenom det hela sen :)
Fina saker..... kanske inte allt det där dyra som önskades men jag tror på nöjda barn ändå :) Mysan, Maysan och Minna är det färdig köpt till. Å Jackie har jag oxå fixat klart !

Vi stötte minsann på både Morgan från lagret och den där blonda killen (homo) som var och shopade med sin mamma i något avsnitt av Ullared. Inte lilla va ?? Hehe...

Mogge fick 6 par fillingar och jag 6 par trosor. Så fick jag ett par leggins och en top oxå... å några par håsor var ;)  Blev ett gäng sköljmedel, diskmedel, några shampo och balsam, fryspåsar bla bla bla. Sådantdärade lullull....  Alex fick ganska mycket kläder, för hon äter kläder känns det som. Resten av barnen fick något plagg var....

Helgen har varit full av mys och bak. Pepparkaks hus byggdes det... eller mmm..... ja... några av oss gjorde det, medans andra försökte elda upp sitt innan det ens kunde kallas hus :p

Detta gjorde pappa Mogge med Isacc och Mickan.... Mogge har gjort sig själv till vänster, med snopp och tillhörande kissepöl.... Jag står till höger. Vi håller Mickan och Isacc, det ser ni va ??? Isacc själv var riktigt knäckt över att pappa gjort honom med klänning, så nu har han satt dit sig själv med bralls istället ;)


Mitt hus... Jag glömde skära ut fönster och dörr.... Men det gick ju bra ändå ;)


Oliver bygger på sitt......

0773 Olivers smeknamn OLLE fast med siffror, baklänges.... Ja, å upp och ner.... Hahaha !! Jaja, detta är Olivers hus...


Flisan och Cornelias försök till hus ;) Det var så brännt och snett att det bara trillade ihop trotts mängde av smält socker !!

Fast dom va lika glada för det *S*


Söndagen gick åt till att möblera om..... shit pomfritt. Jobbigt, men det blev bra på riktigt !!! ALLA blev nöjda, även om Oliver gnällde lite när han kom hem från sin kompis. Han hade inte en aning om vad som hände under tiden som han var borta ;) Bäst så... han är så grinig när det handlar om förändringar. Fast nu somnar han som en stock om kvällarna, i sitt eget, nya rum :)

Mickan och Isacc är det värre med ikväll. Studdsar ut och in ur vårt sovrum som gummibollar !!
-Är det julafton snart ??
-Är det julafton imorgon ??
- Är det inte julafton imorgon ??
-Är det inte julafton snart ??
- Om vi är uppe... får vi våra paketer idag då ??
- Är det inte länge till jul ??
 
Hot om att lämna tillbaka alla julklappar biter inte..... undra varför ? *s*

Nu ska jag mysa med den finaste Mogge som finns och existerar ;)

Kvällkväll ;)
Julklappedax...

Imorgon blir det Ullared med Liz :) DET käns bra :) Vad som känns mindre bra är vädret och barnens timmar i väntan på bussar hit och dit.
Stackars småskitar som ska behöva ha det såhär !! Jag har sådant avsky, sådant hat mot de två som såg till att barnen fick det såhär.
Själv kan jag inte sova längre. Totalt lönlöst att försöka !! Pillan som ska ta 10 min att somna på, de gör mig avslappnad så pass att jag kan slumratill efter en timme ungefär. Så mycket ångest i kroppen att jag jag snart spricker !!
Det som är bra med det hela är att jag rensar, städar och sorterar värre än aldrig förr, för så tänker man inte lika mycket.... Man ska se det positiva i det hela säger dom ju ;)

Jag önskar SÅ att vi hittade ett hus i Önnestad eller runt omkring. Tänk vilken julklapp det skulle vara !!

Ja.. jag vet att jag är tråkig och gnäller mest.......Skönt det skulle vara att klara sluta med det... gnällandet. Resa sig ur sängen en dag och bara se allt positivt och glatt igen .............
Den dagen kommer... kanske inte imorgon, men den kommer........

Mode för oss över 30 !?

Modebloggarna jag hittar tillhör ålder 10 och upp till 20 max
Vart finns det "modebloggar" för oss "icke så moderna, luspanka fast vill ändå va liiiite snygg på ålderns höst" bloggarna ???
Hopplöst....jag har googlat... dött lopp...

Jag loggade in på ellos här om dagen. Då var det halva prisen på outletpriset !!! SHIT MAJ GADD va jag fyndade !! Så en lite juleklapp till mig.... En sådandärade wild and crazy grej (nänä, lägg av å tänka snusk nu Yvonne, jag läser dina tankar ända hit !)

Det är denna:

Shit vilken tid det tar för bilden att ladda upp.... jag har ju tagit min "nu ska vi sova" pilla.... Lite dizzy.... Kvicka kvicka nu dumburk !!
Provar att kopiera och lägga in !? *testing testing*

Ehhhh.... ja, på min sida bloggen syns den.... Återstår att se om ni på andra sidan oxå kan se denna ENORMA bild det blev :S
Men jag vill ju skryta om priset för denna coola kappa.... *trummvirvel* 98.50 kr !!!!!!
Så fegar jag ur och inte vågar vå såhär cool.... då är det ju inte en summa som svider precis ;) Jo...ok... dagarna innan barnbidraget men.... ;)

Nä, jag knatar in å försöker somna brevid min otroligt romatiska man......Charmigheten själv.... Tänker krypa över honom för att komma till min sida, då kaaaaaanske jag möööööjligen kan få en slapp arm om mig inatt... Men jag ska inte hoppas på förmycket *s*

Nattinatt ;)


Lite ös i tänket !!

Idag känns det som om jag har lite "go" i kroppen !! Så det är lika bra att sätta fart när tankarna är positiva :D
Idag VILL jag hinna med:

* Städa TV-rum, damma och hela köret.
* Sy sklart 2 klänningar som ska iväg
* Slänga skor och rensa i hallen där nere. Bort med för små jackor och regnkläder !!
* Ytligt städa syrummet. Ska jag så in grundligt på det så krävs det en vecka, MINST !!

Jackie har åkt till Stockholm på obestämd tid. Handlar väl om en vecka kan jag tänka. Mycket projekt på gång :)

Nu börjar jag på första rycket här *swish*

Dansuppvisning :)

Idag hade Flisan sin dansuppvisning :) Stolt mamma som man är så vill jag ju skryta vitt och brett med att HON ROCKADE ;)
De andra tjejernas intresse väcktes oxå. Så Mickan, Alex och Cornelia ska börja till nästa termin.
Oliver gjorde oxå upptäckter....en tjej som dansade hade ingen bh och bröstvårtan sken igenom...... Underbart att kvällen gav honom ocå lite glädje *s*
Isacc med flera blev nockade av flygande godis under uppvisningen !!! Tomtarna kastade hejvilt och HÅRT !!

Nä, annars har det inte hänt så mycket. Theresa och Beckan kom hit en sväng... eller några timmar ikväll. Kaffe och massa tjejbubbel bidde det såklart. Sen så åker Jackie till storstaden imorgon. Blir nog lagom kul att försöka få upp henne ur sängen :S Hon åker "tidigt"...........

Bäst att sova kanske ?? Jo... så är det nog ;)

Nattnatt

Det funkar inte !!

Jag har försökt skicka mitt nr som vistkort till er alla... det verkar inte funka !!! Imorgon får jag sätta mig och skicka till var och en som sms istället...

Usch... ligger brevid Mickan i sängen. Hon hostar och hostar och har så ONT i halsen :( Piggare än igår, men lika rosslig än. Min lilla räka.....

Det är mycket snack om när man blir vuxen och ska skaffa barn här hemma nu förtiden. Idag gav Isacc info om hur han tänker i det hela.
Jo, han vill ha ett barn. Jackie frågade honom varför bara ett ??? Jo, svarar han. För att jag ska slippa torka så många i röven!!! Underbara charmör *haha*
Oliver förklarade hur han tänkte i sitt val, vilket är två flickor och en pojke. Helt enkelt... Killar är jobbigare än tjejer men han vill ju ha en son ändå...... Ja, som mamma säger jag *pass*

Läggdax för mig. Trött som tusan....Tre fulla plåtar med köttbullar tog TID och ORK !!

Bjuder på lite bilder från Turkiet :) Jag och Jackie har längtat längtat LÄNGTAT oss tillbaka heeela dagen !!Natti alla :)


Knix och trix...

Idag kom 4 av barnen, de med skolplikt iväg :)
Tummen, min räddare i nöden. Han var ledig idag och ställde upp att både köra dom dit och hämta Cornelia och Alex kl 13.00. Oliver och Flisan känner sig säkra med att ta bussen och dom slutar ju senare, så där blir det buss hem :)
En tung sten som föll från mitt hjärta igår när Tummen erbjöd sig att ställa upp med detta !!!!

Någon som förmodligen menade väl, men antagligen inte har läst min blogg mer än mitt förra inlägg, skrev att jag skulle ta körkort för att lätta upp situationen........
Ja.... det är ju inte det som är problemet. Körkort har jag. Men för att kunna använda det så behöver man en bil.... För att köpa en bil så behöver man pengar........ Pengar är ingen som flödar här, än mindre nu när jag inte får in de fjuttiga kornorna jag ändå drog in.

Idag är det lussebullar och köttbullar som står på schemat. Julafton snart :) Och det gäller att sno ihop så mycket man kan i förväg !!
Jag har ett problem varje år... att komma ihåg vad man igentligen har på att julbord !? Känns som man ALLTID glömmer något ! Släng gärna in en kommentar om vad ni/du brukar ha :) Skulle hjälpa massor för senila mig ;)
Det jag har lagrat i frysen är: Julskinka, rökt korv, prinskorvar (dyrare än guld för bövelen !) Snart köttbullar och lussebullar.......
Se så, hjäääälp mig !! (jo, jag minns väl en hel del till men det är bättre ni påminner om det ni tänker på)

Jaha, nu är klockan 10.00 och Jackie svor dyrt och heligt igår att hon skulle gå upp i tid idag.... Får väl se hur det går *haha* Får gå in och prova lyckan nu.........

(jag skickar mitt nummer till er som ville ha idag)

RSS 2.0