Slår på stort !!

Jag slänger in ett inlägg till, nu när jag ändå fått upp ångan !!

Sitter nu i köket efter en lååång pratstund med Ida som hippats idag !!! Fina söta rara hon hade bitt fuller och tangentera dansade polka på tangentbordet !! Blev ett telelur samtal istället..... Om verkligen INGENTING. Eller allt.......

Nu är det snart en dusch som gäller. All stress har satt sina spår... och det faktum att jag glömde kladda på deo i morse gör att jag luktar pi katten......
Det faktum att man mer säkert efter en dusch kan locka till sig lite lördags mys gör ju tanken på att duscha mitt i natten än mer lockande.........
När man sen går ur dimman och inser den verklighet som råder (Mogge är du trött och lär inte vakna av att jag luktar Dove) så får jag nog ta å överlägga med mig själv om det där med dusch.........

Nämen DRA PÅ TRISSOR !! Han ä vaken och vid liv !!!!!

WIHOOOO

duschen nästa !!

Long time no see....

Skönt att känna sig efter längtad :)

Jag vet att jag inte alls varit något vidare bra på att skriva på sista tiden.
Det har varit sååååå himla mycket !! 
6 barn betyder 6 olika grillkvällar, 6 olika utvecklings samtal och 6 barn som ska skiljas från gamla vänner i skola och på dagis.... Jag tycker verkligen att vår terminen är pest och pina !!
För att inte snacka om alla utflykter som ska göras, gärna med hjälp av föräldrar. Tyvärr så är det inte så många föräldrar med enbart ett eller två barn som har lika dåligt samvete som mig, som kör hit och dit i ur å skur......

Just detta året så går ju Flisan upp på högstadiet och byter där med skola. Isacc börjar nollan och lämnar dagis. Det betyder inskolning för 2 barn i 2 olika skolor.......

JAG DÖÖÖÖÖÖÖR !!!

För att slänga en klick grädde på moset så gifter vi ju oss ganska snart. Eller ja... tydligen snart nog för att viss släkt skulle börja gnissla om att inbjudningarna inte är ute än. JAG BLIR SÅ TRÖTT !!! Det är 3 månader - 1 vecka kvar. Vem hinner INTE planera in ett bröllop om 2 månader och 3 veckor när man REDAN VET OM DATUM OCH PLATS ???
Nu kommer dom att postas i morgon (flertalet, de vi har adresser till) men utan vägbeskrivning för långväga gäster. Jag hann inte, även om det nu anses som något som "bara är att göra" så tar allt sin lilla tid och ett är ett mindre projekt i varje moment eftersom jag har hela flocken helt själv oftast.
Så nu vill jag bara skita i bröllopet, ta vårt pick å pack och åka till mitt älskade underbara Turkiet !!! Förstår inte varför folk inte kan vara tacksamma och känna sig hedrade av att få komma på ett bröllop istället för att klanka ner och leta fel hela tiden.......
Jag ger mig DEN på att det kommer påpekas om fel och brister i det som skickas oxå ... Å helt ärligt så är jag lite deppig och nere för att vad vi än gör så duger det aldrig åt vissa......

Ja, så har jag gnällt lite med........ Eller nä, får jag gnälla bara liiiite till ??

Barnen har varit sjuka i mängder denna våren, så nu är jag trött på barn. Jag vill inte VABa mer, jag vill ha ett liv ;)

NU är jag klar med mitt pipande !

Morgonen här hemma började med ett illvrål från Mickan:
- Mamma du får gå upp nu, klockan är fjärt i nio !!!

Å när klockan är fjärt i nio är det bäst att man går upp..... så det gjorde jag. Kissade och sen la jag mig i sängen igen. Hoppades på att min käraste skulle vara lite kram sugen.....
Nopp, inte det......
Så det bidde fix och sorterande i mitt syrum, det bästa rum i denna lägenhet. Jag ÄLSKAR att dona där inne :)
Mogge körde Flilsan till ridningen och jag hade Helena och Fidde på kaffe.

Jag fick ett mindre bryt idag och kände att det var dax för lite ensam tid. Körde till lite olika affärer, lullade runt lite... Sen körde jag till Sara för mat, fika och underbart girl talk !!
Olivers lillfinger saknade mammlan och gjorde lite extra ont när mamma tog paus..... Så vi fick åka in till farbror doktorn.
Ja, han fick en boll på fingret i torsdags på gymnastiken och haft ont sedan dess....
Stukat och sattes ihop med ringfingret för att "stadgas"

Juhupp.......

Så körde jag till kontoret efter att min älskade son blivit omplåstrad. Skrev ut adresser och lite annat grejs... ja, till bröllopet såklart.
Körde hem och har pillat med inbjudningarna sedan dess.......
Nu ger jag upp det för idag, men imorgon gäller det att ösa på igen. Jag SKA posta ALLA innan vi ska ut till Vinslöv och fira min lilla syster yster (ja, och mamma) imorgon.

Nu sitter jag med min fina kärlek i soffan och kollar det hyper intressanta UFC *tjohoo*. Dricker lite gott vin, drömmer mig bort och njuter av livet :)
Jag är så lyckligt lottad, vet ni det ??

Innan sängen ska få avnjuta min mjuka slabbiga kropp så är det klippa till lite tyger som gäller. Har en beställning som ska vara klar till 15 tiden imorgon.

Å hörde ni.... TACK ALLA för era fina kommentarer. Jag ÄLSKAR att kolla in här och se att någon lämnat en kommetar !!! Om det bara så är ett Hej, så värmer det mer än ni kan förstå !!!

På tisdag så lägge jag in bilder på inbjudningarna. Josefia har sagt att jag inte får visa dom innan. Josefia håller själv på att dö av nyfikenhet...... för hon vågar inte fråga om dom är bjudna.... Å jag VET hur nyfiken hon är av sig. Å jag VET hur hon bara vill slå mig och tvinga ur mig om det är så..... Å jag VET att hon kommer slå på mig nu när jag gör såhär *haha*

Nä... nu ska jag sluta svamla !!

Puss å kram alla underbara ni som läser !!!!

Nedräkningen...

inför bröllopet har börjat på allvar !!!
Vi har ju några som ska sjunga på vigseln. Det blir min kusin Ellior som sjunger en låt, Mogges kusin Bex sjunger en låt. 
Mogges kusin Jerker och Mogges bröder Martin och Melker sjunger en låt ihop......
Idag tänkte jag pressentera Melker, Mogges bror...


Mycket trevlig pojk, det där ;)

(filmen har Mogges bror Marin knåpat ihop)

Nöjd idag med !!

Fast inte över några inbjudningar.... för dom har jag börjat på än.
Men över dessa, som jag gjorde ikväll, för att min stackars Isacc växer å växer.... Så han har inga byxor kvar som passar honom.




Å nej, dom är inte för korta, jag skulle försöka vara trendig och puffa upp så att mudden syntes. Misslyckades *s*

Jag har fått röven ur vagnen !!

OOohhhh YES !!
På ett cirkus 30 inbjudningar är nästan klara.... 20 kvar att göra nästan klara imorgon, för att sen göra lite till klara i övermorgon och helt jätte klara på Onsdag !!!!
Å vet ni.... jag är ganska nöjd med dom :)

Min syster ringde mig vid 10 tiden och ville ner till Höör på en "ragga pynt till borde på bröllopet" runda. Ja, hon gifter ju sig en månad innan mig. Jag har köpt mängder i min älskade outlet i Höör och hon skulle oxå prova lyckan.
Det slutade med att hon köpte en tändare för 20 kr, så hon kunde röka ett bloss innan vi körde hemåt...

På vägen hem så skulle vi bara svänga in på Pema lite snabbt..... jo, tjena !! 2 timmar spenderades där. Men det gjorde nytta :) Jag köpte papper till inbjudningarna som va riktigt fina. Det tråkiga är att det inte fanns samma papper till alla inbjudningarna. Så på onsdag så ska jag ner till Åhus och kolla om det finns i den affären. Ja... eller i den där i Ovesholm.
Finns det inte så spelar det mindre roll..... då blir det ett liknande.
Inlagan tänker jag knopa på imorgon.
Onsdag är deadline... då SKA det vara klart......

Tänkte lägga upp bilder på hur dom ser ut än sålänge, men det fick jag inte för Sofia !!!
- Det ska ju vara en överaskning, sa hon.........

Ja, då får det bli det då ;)

Läggdax för mig och min finaste kärlek. Lyxigt värre så har jag fått dela säng med honom 4 nätter snart !!!

Natti natti

Turbo

Har gnällt mycket om hur extremt fort mitt liv nu för tiden rusar förbi ??

Shit säger jag bara !!
Jag vill hinna blogga MYCKET mer......
Men då får jag välja bort att sy. Det vill jag ju inte heller.

Barnen hade förskolans dag idag på dagis. Jag lämnade ev en prinsessa och en riddare:


Jupp... Isacc är sin far upp i dagen........

http://pickelniga.blogspot.com/ Glöm inte att kika in där ;)

Ska jag gifta mig ??

Herre GUD !! Jag ska snart GIFTA MIG !!!
Tiden går för fort och jag har tappat all bröllops glädje åter en gång !!! Nä jag MÅSTE skärpa mig ! Jag MÅSTE !!
För att inte snacka om Mogge....... HAN får skärpa sig !!
Mogge... nu skärper vi oss !!!!

Idag fick jag ett mail ifrån tjejen som jag budade in min underbara brudklänning av. Jag mailade henne för några dagar sedan och frågade om det fanns något ställe som jag kunde länka till, eftersom det är massor av människor som vill veta vart jag köpt klänningen.
Jupp, det fanns länkar *tjohoo* Denna är till hennes web shop, nyttochbytt. På tradera säljer hon oxå och där finns det än mer att välja på. Här är hennes tradera länk.
Ja, å vad jag skulle komma till det är.... Jo, jag bad om länk så att jag kan svara folk som frågat mig om vart... då skriver denna underbara människa (som jag bombaderat med frågor i X antal mail och fått svar på 5 min) att eftersom jag är snäll och länkar till henne så FÅR JAG EN UNDERKJOL AV HENNE !!!
Hade hon bott närmre mig så hade jag hoppat hoppsa steg bort till henne å gett henne en jätte kram !!!!

Jag säger bara det.... vilken sevice och vilken underbart generös människa !!!
Jag är så nöjd så nöjd !!!!



me so happy :)

Genast så känns allt bättre

Dessa 3 personer vet nog inte hur extremt mycket dom påverkar människors dagar.
Jag själv blir glad av att bara höra deras röster på morgonen :)

Jag älskar RIX morgonzoo !!

Detta klippet är så roligt, jag gråter och chippar efter andan varje gång jag hör det. När det gick på radion så fick jag köra in till vägkanten och garva klart och torka tårarna ur ögonen så jag kunde köra vidare utan att vara en trafikfara !!

Jag blir så less

Jag är så trött på skolan. På lärare som beter sig som Gud själv och sätter sig över både barn och föräldrar.
Jag blir så trött på lärare som trampar rakt över barn och deras svaga självförtroende.
Jag blir så trött på lärares förmåga att alltid skylla ifrån sig och inte ta tag i problemen från grunden och lösa saker och ting.

Igår blev Alexandra, söta fina Alexandra kallad för neger av en kille.
För mig och för mina stora barn är ordet neger ett fint ord. Alla vi är avundsjuka på svartas hudfärg, kroppar, ögon, håret, ja ALLT. 
Flisan och Cornelia står ofta och beundrar Alexandras hud och hårfärg för att sen, lite surt, fråga mig varför hon fick alla vackra färger och inte dom !!
Men i skolan, för vanliga svensons som sitter ute i stugorna med sin äckliga vardags rasism i tankarna så är neger ett skällsord.
Killen som sa så till Alex är en bråkstake. Kaos och liv, bråk och spydiheter jämt och ständigt......

Mogge gav sig in på skolan idag och skakade liv i lärarna. Krävde att killen skulle be Alex om ursäkt.
Den vidriga ungen hade efter ursäkten gått till Cornelia och sagt åt henne att "din syster är en neger"

Cornelia, som inte har något förtroende för andra vuxna och speciellt inte för skolans personal, besrättade inget förens hon kom hem.
Mogge blev vansinnig och ringde upp skolan. Han sa åt dom att nu får dom ta och ha koll på den där killen. Detta accepterar vi inte !!
Personalen på skolan hämtade killen och frågade om han hande sagt så...
Näää.... det svor han dyrt och heligt på att han inte gjort.

Nähä ?? Så nu ringer fröken hem hit och säger åt Cornelia att det minsann inte är så att någon annan hört detta och pojken nekar.
Gissa om Cornelia blev besviken !? För första gången, nä för andra gången, så säger Cornelia ifrån om något som händer i skolan. Hon är som en mussla annors !!
Igår satt vi på utvecklings samtal. Fröken förklarade att Cornelia var långt framme i allt och klarade allt som skulle klaras för att sluta tvåan, med råge.
Det Cornelia skulle träna på var att säga ifrån och våga vända sig till lärarna om jobbiga saker !!

Tror någon att hon kommer berätta någonting som hon upplever som jobbigt i skolan igen ??
Nä......

Jag ifrågasatte läraren om det var så att dom uppfattade Cornelia som opålitlig. Om dom någonsin hört henne ljuga ??
Nä, det hade hon inte och pålitlig och rättvisan själv är hon ju...
Hur uppfattar ni pojken ??
Jo, men han gör så mycket skit och får stå för det så ofta att han inte ska behöva ta detta oxå om det inte är sant. Å det var ju så att han var sååå ärlig när han sa att han INTE sagt så andra gången och han såg såååå oskylldig ut.
Att det Cornelia sa var ju hennes verklighet.....
Nä, sa jag, upplever du Cornelia som en sådan som går och anklagar andra barn för något enbart för att dom ska få skäll ??
Nä... det gjorde hon ju inte.

Ehh........ jaha........

Mitt förtoende för lärarna är helt borta nu.

Jag hatar att behöva lämna mina barn till folk jag ALDRIG i normala fall hade lämnat dom till. Varför ska man tvingas lämna iväg sina barn till människor som man inte känner förtoende för eller ens kommer överens med ??
Jag hatar detta !!!!!

Pickelniga !!!

Nu börjar jag i liten skala att sy på beställning.
Först tänkte jag ta mitt alias, som jag har haft i många år, focim. Men det känns inte som något att smycka kläderna med ;)
Idag, i Sofias kök så föddes "Pickelniga" !! Å för er som inte har barn: Nyckelpiga, på barnspråk (i många fall)

Ja, å med det så är det ju ganska klart att det är en nyckelpiga som är "mitt" nya jag (i sy sammanhang iaf)

HÄR kommer jag att hålla till i sy sammanhang, men under länken i min header "till salu" så kommer jag lägga samma kläder.
Det jag syr till Mickan eller något annat av barnen kommer jag visa här, för er, i min "vanliga" blogg :)

Önska mig lycka till nu då !!!!!

Handligsförlamad

Livet utan mobil suger verkligen !!
Att sen ha en hemtelefon som sitter fast i väggen i en snurrad sladd suger ännu mer !!!

Tack Theresa för att jag fick låna en trådlös av dig :)

Såhär långt på dagen har jag lyckats göra otaliga tabbar och dumheter. Nu tänker jag hålla mig inne och bara räkna ner minuterna till min älskling kommer hem.
Åhhh jag LÄNGTAR !!! Kramas och gosa, pussas och mysa :) Me like !!



Gjort av med mobilen !!

Jag har tappat möget och någon idiot har hittat den, antar jag. För vi ringer å ringer till den, men det hörs igen i bil eller på parkeringen där jag hade den sist. *suck*
Så om ni försöker få tag i mig oc jag inte svarar, så vet ni varför.
Ja, kortet är spärrat nu.

Än en gång !!

Än en gång så röstar jag för fler timmar om dygnet !!

Nu vet jag varför jag aldrig skaffat mig en hobby. För min tid räcker inte till det oxå......
Jag VILL göra och hinna så mycket mer än det jag hinner.

Meeeen, när jag lagat middag och fixat med disken så ska jag slänga in ett inlägg och uppdatera er om mitt liv *s*
Hittar jag sladden så ska ni få se bilder på klänning och helgens händelser med.

RSS 2.0