Lite glad är jag ;)

Försöker få till ett lite mer givande inlägg i kväll ;)
Vill bara skryta med att jag har världens finaste man !! Han kom hem med en crosstrainer till mig i fredags :) Den är underbart fin och har så mycket finesser att jag förmodligen aldrig kommer lära mig alla ;) Klarar dock bara 5 minuter än sålänge *haha*

Denna fick jag:




Lite ditten och lite datten....

Inte meningen att det ska bli så långt mellan inläggen, men jag hinner bara inte med !

Men jag ska uppdatera ;)
I helgen så var jag och de två små på staden. Shopade loss, 2 plagg till var unge förutom Isacc, han fick 7 plagg !! Vi var på museumet och kollade in Beskow utställningen igen... barnens önskan.
Åkte hem vid 16 tiden och tog Jenny, My, Maya och Minna med oss. Stannade till på Lidl och köpte med oss till fredagsmyset och middagen (Tacogratäng, gud nåde den som inte har taco i någon form på fredagen)
Efter maten, när chipsen åkt fram så skruvade jag och Jenny ihop Mickan och Isaccs säng gavlar. Gick på en och annan nit först, men sen flöt det på !!

Just här håller vi på att bryta ihop.... Skruvarna passade INTE !! Gissa om vi svor över IKEA !? Haha... upptäckte ganska snart att det fanns två sorters skruv ;)

När Mogge kom hem på kvällen så hade han med sig min sy maskin <3 AAhhhh, som jag har längtat efter den ! Då började såklart projekt syrum !!



Såhär såg det ut innan vi började röja !!! Eller JAG, för Flisan gjorde annat ;)

Men jag röjde och Mogge skruvade ihop mina hyllor :) Och nu är jag en bit på väg till ett finfint syrum :) Hoppas på att få lite tid till att göra klart där i helgen. Men nu så ser det ut såhär:

Liiiten bit på vägen va ??? Jag kommer flytta in där sen när det är klart !!

Mmm.... sen i veckan har det rullat på. PartyLite visning här i måndags kväll och igår var det Thaiboxning för Isacc. Och nu har Mickan med börjat :) Söta små <3 Och DUKTIG var hon !!


Idag hände det en liten olycka på skolan, Isacc halkade på en isfläck :( Lite tilltygad är han...

Men vi har haft en liten "smaka på skräpmat från USA" dag här idag, det gjorde honom liiiite gladare ;) Hittade en avdelning på EKO med massa mat (skitmat) från USA. Men det är ju sådant som barnen ser i filmer, så vi ska smaka och prova ;) Vi började idag med denna:

Helt ok :)
Imorgon blir det Jello ! Ungarna är eld och lågor !! Men det var liite knussligt med hur man gjorde den... Hoppas jag lyckas !

Natti alla !!

Galet trött !!

Jag har mått pyton hela denna veckan. Känns som jag har feber hela tiden, huvudet har dunkat koonstant och orken har varit noll... Det vill inte riktigt ge med sig heller...
Aja, jag överlever nog detta med.

Jag va ju på Ikea idag... Det var en "måste köpa" runda idag. Ingen sådan därade "jag shoppar för att skojs skull" runda :( Men jag kommer vara glad imorgon när alla sängar står på plats och mina bokhyllor står fint i mitt syrum :)
Ska åka till Lions på lördag morgon och hoppas på ett bra och stort bord som jag kan sitta och sy vid. Möjligen hitta någon "pinnastol" med ?? Behövs.......

Näää... nu ska jag locka in katten och ringa min finaste <3 för att mysigt gonatt :)

Ikea igen !

Imorgon ska jag dra till Ikea igen, denna gången ihop med Kim. Han ska få glänsa lite och känna sig behövd ;)
Detta ska jag förhoppningsvis få med mig hem:
Två sådana....
Ska stå i syrummet <3 Fyllda med tyg ska dom bli :)
Fyra sådana.....
Ska sy lite coola "överdrag" till huvudgaveln. Så lite vit färg runt om ;)  Mickan ska få vilte volang på sin om kanterna tänkte jag...
Blir nog bra !!

På lördag blir det lite kalas.... Vad ska jag bjuda på ?? Jag är helt blank i huvudet....  Något som man kan förbereda, lite festligare men enkelt....

Nääää.... dax för säng tror jag.......

Att ha eller inte ha många barn !?

Har precis varit å läst på en av familjerna i familjen annorlundas blogg, Mirkas. Jag blir så arg !! Hon har tydligen fått missfall med barn nr 11 och har nu sett att hennes mans medicin kan vara orsaken.
Vilka kommentarer trillar då in ??
Jo, såklart spydigheter om att dom inte ska skaffa fler ungar än vad dom redan har. Att dom skulle ta å sreilisera sig och att dom borde adoptera för att "ge lite tillbaka".
VAD är det som sticker så i folks ögon när man väljer att skaffa många barn ??? Vad ger andra rätten att tycka och påpeka angående andras val av mängden barn så FORT man har mer än 3 barn ??

Jag vet ju själv hur det snackas: -Ja dom där, dom skaffar så många ungar för bidragen skull !!
Men i nästa andetag när samtalsämnet eskalerar så heter det: - Asså, hur kan man skaffa så många ungar. Man har ju aldrig råd med någonting, får aldrig en stund över för sig själv och måste byta blöja år ut och år in.
JA MEN HALLÅ !! Tror man att man skaffar ungarna för bidragens skull, så man sen inte har råd med någonting !? Tror man att man plågar sig själv genom att skaffa en bebis och hatar att alltid behöva byta blöja eller är laggd så att egentid är något viktigt för en ??
Jag har svaret !! ALLA ÄR OLIKA !!!!
Vill man ha många barn är det då rakt inte för bidragens skull, dom väger aldrig upp en full lön i kontrast vad ett barn kostar.
Vill man ha mycket egentid väljer man att inte skaffa så många barn, njuta av barnen och sin egentid. Älskar man att ha dagarna fyllda av tid med sina barn så väljer man att skaffa många barn och har inget direkt behov av egentid.

Det fanns en tid då jag inte kunde förstå hur folk kunde vilja vara ifrån sina barn. Hur kunde man VILJA åka iväg en helg med bara sin man ??
För mig var det det värsta tänkbara !!
Jag kunde inte förstå hur man INTE ville se hur ens nästa barn slulle se ut. Vad det skulle få för personlighet, vilket namn man skulle ge sitt nästa barn osv... Hur man inte var sugen på fler barn helt enkelt.

Efter Michaela så kom känslan till mig, den känslan som sa: -Jag vill inte ha fler barn. Det finns ingen nästa att undra över, för jag vill inte ha en nästa.
För ca 1 år sedan kom känslan till mig, den känslan som sa: - Jag vill ha mer egentid för bara mig, för min man och mig. Få vara bara Mia och inte mammaMia alltid.

Nu förstår jag folk som väljer att ha ett, två eller inget barn. Alla är inte som jag. Alla tycker och känner inte som jag.

Ja... lite argt, men jag blir så TRÖTT på folk som ska få det till något fult att man väljer många barn !!

Ålderns höst närmar sig ;)

Sista dagen i hela mitt 34 åriga liv !! Imorgon vaknar jag upp som 35 :) För mig kan det kvitta, känns inget annorlunda precis.
Hoppas bara det inte dyker upp folk bara sådär.... Har inte städat bra nog för det och har inget hemma att bjuda på eftersom jag själv bantar. Får väl köra å köpa nått å fira med barnen dock ??

Denna sista dag som 34 åring har spenderats hos Jessica på morgonkaffe, jobbat och sen drog jag med några av barnen till IKEA :) Blev inte så mycket köpt eftersom jag ska ha mycket tunga saker och hade ingen bärhjälp med mig. Kim får snällt förlja med mig dit på torsdag igen, visa mullorna han skryter om ;)

Lite sånt här lullull bidde det, ja lite mer än detta men inget märkvärdigt.... ingen shopingrunda som gör en exalterad precis.... men jag behövde detta, så det var en behövlig runda iaf :)

Har fått frågor ang Elsa Beskow utställningen. Den varar till Mars, är lika rolig för pyttma barn som stora barn. Jag kommer ta dig mina barn igen, så jag kan få lite fina foto !!

Usch, nu är jag trött !! Hoppas jag kan sova i natt ;) Det var ett bra tag sedan jag sov nu.... Vill bara tacka Ida Berg som la en så varm och fin kommentar !! Klart att du träffar din Mogge du med :)

Natti världen !

Sagt, gjort och varit

Söndag kväll redan :( När hände det ??
Denna helgen flög förbi och ändå har vi inte gjort så mycket vettigt !! Eller nja...

I fredags kom Mogge hem och överaskade mig på fredags morgonen :) Mysigt !! Han var trött dock, kört hela natten. Så han sov lite och jag arbetade, men vi käkade lunch ihop :) Äta lunch med Mogge innebär en pizzeria eller Mc Donalds. Allt annat är "giftigt"... Äta på en vanlig lunchrestaurang gör han bara i nödfall.
Det blev Katrins och jag fick ta räksallad. Men vi gjorde det ihop iaf, bara vi !!
Eftermiddagen och kvällen spenderades i källaren, stor ständandes :) Det blev fint !! Nu kan jag fylla den med alla lådor som står på mitt "kontor" istället :p
Avslutade fredag kvällen som sig bör, med tacos ;)

I lördags var det Laserdome turnering för Mogge, Flisan, Oliver, Cornelia och Isacc. Medans dom lekte pangpang så tog jag Mickan å Alex på stan Vi började med en fika på Darins. Tjejerna skulle ha varmchoklad med grädde och två skopor av deras hemmagjorda glass, Gelatto eller va den heter. Jaja, det ville de ha iaf. Jag tog en Latte.
Kim och tjejerna kom efter en stund dom med och fikade, sen gick vi till museumet. Elsa Beskow-utställning där och ungarna älskade det !! Tyvärr hade jag inte med mig min braiga kamera. Nästan bud på att gå dit igen, bara för att ta bilder !
Pangpang-gänget kom upp på utställningen en liten stund, sen åkte vi hem och lagade middag. Eller nä, först fikade vi på alla kakor som Kim hade köpt med sig, sen åt vi middag.
Vid det laget så hade Patrik och hans son Linus med anlänt så det med mat till 10 barn och 4 vuxna, llite lagom lätt sådär...
Efter maten skulle jag hämta Cornelia hos en kompis, skönt att komma ur huset med allt tjo och tjim lite. Åkte med henne och Flisan in till Liz på hennes jobb en stund, drack varm choklad och Latte igen ;)
På vägen hem köpte vi lördags godis som vi skulle mysa med framför tvn... Trodde vi !!
Mogge och Patrik hade kopplat datorn till projektorn och ljudet till stereon.... Dom hade egen hårdrockskonsert !! Shit !! Huset fullkomligt dunkade och wiskeyn hade framförallt slagit på. Kim hade kört, det gjorde han rätt i !
Sur blev jag :(
Låg i min säng å glodde på tv hela kvällen !!

Jag har försökt att få in bilderna från min Iphone till datorn, får inte kläm på det !? Ni får nöja er med samma som på fejjan :)


Idag har jag varit på min vägning :) Den blev mer än lyckad tycker jag !! -1,5 kg visade vågen

Mogge åkte till badhuset med Mickan, Isacc, Alex, Oliver och Olivers kompis där dom mötte upp Kim å tjejerna. Jag var hemma med Flisan och Cornelia, passade på att vila lite. Sover så dåligt.
Sen har det bara segat resten av dagen... middag, Olivers träning och sen våfflor till kvällsmat.

Imorgon är det galet mycket för mig på jobbet, bäst att sova en stund ;)

Drömmer mig tillbaka

Till vår turkiet resa...... FY va jag vill resa utomlands igen. Ska man åka till Grekland nu efter sommaren eller ska man spara i två år och åka till Tahiland ??

Alex på golvet, Mogge i hissen :)

Brände mig ganska bra ;)

Varm oboy i 40 graders värme...

Uppe på ruinen

Bananplantagen

Upp för miljoner trappor i bergen, för att besöka en grotta

Nere i grottorna

Kamelridning

Fikapaus vid poolen

Mogge spelar... ehhh... nått ??

Nä, det går inte vänta två hela år till nästa gång !?


Glömde äta :(

Varför ?? Jo, för jag snabbade mig få klart allt som ska bli klart innan läggdags så jag kunde se Halv åtta hos mig, Restaurang i vårt vardagsrum och så samma program igen, fast i england.
Inte nog med att klockan var 15.30 sist jag åt..... Jag har plågat mig med massa matprogram !! Eller plågat... Jag märkte ju inte att jag var hungrig så....
Aja, Lina skäller på mig på facebook och säger att jag kan ta en lätt kvällsfika så jag inte blir så sur å grinig ;) Får kanske lyda hennes råd och hälla i mig lite lätt yoggi ??

Jag var och tjuv-vägde mig idag. Jag hade minsann gått ner... Om jag ska lyckas så måsta jag i snitt gå ner 0.9 i veckan... Var väl inte några summor på vågon som fick mig att hoppas på att nå det målet denna veckan men ner är ju ner :D

Saknar min symaskin massor nu... Har inte sytt ordentligt sen i sommras. Gjort lite dock kläder till Mickan, nått kuddfodral å så, men inget riktigt kul !!
Ja... viss påverkan KAN ju komma ifrån att min svägerska (tror jag det blir ? Mogges brors fru) har varit hos vår svärmor och fått tyger och inspiration. Jag minns när jag började sy.... Henns syrum var HIMMELRIKET och man ville inte gå ut ifrån det !! Ja, det är så än idag om jag ska vara ärlig *s*
Jag försökte flirta men min fina man om att köra upp till hans mamma och hämta hem den nu på söndag. Ja, hon har den för den har servats i butiken den köptes. Där uppe i skogarna ;)
Meeeeen det gick inte. Just nu minns jag inte varför ?? Något han skulle göra kanske ?? Eller ?? Undra om han sa att det inte gick ?? Bahh.... jag är senil !

Nä, nu ska jag ut i köket å ta lite yoggi, släppa hundarna på sista kisserundan och sen surfa runt på sybloggar :)

Jag vill med ha !!

Alla mina vänner på Facebook trampar på sina crosstrainers känns det som !! Jag vill med ha en !!!
Köp en då !?
Jaaaaa, men jag vill inte lägga mina sista korvören på en sådan nu en vecka innan barnbidrag.
Januari är lika dryg denna månaden som alla andra år. Varför lär man sig inte att köpa julklappar pö om pö ?? Helst vi som har så pass många barn BORDE ju koppla det någon gång !?
Eller är jag smart (som jag alltid är :P ) och önskar mig en sådan av Mogge, nu i helgen !? Fyller ju ändå år nästa vecka :D
Eller va fasen... Jag känner för att bara köra och köpa en NU. Lika impulsiv som vanligt ;) Det finns en på Intersport för bara 2000 kr Funkar väl lika bra som en dyr rackare ?? Eller.... jag skiter ju i knappar och så, bara den funkar !!
Vart har alla ni som redan har en köpt eran ??

Denna är det som är billig, ser väl ok ut ??

 

Idag har jag varit på en kopp kaffe (ok två koppar) hos Nettan. Hämtade mina teljus som jag hade beställa och traggade massa skit :) Mysigt !!
Nettan säljer PartyLite och ska ha visning här hemma måndagen den 24/1. Då får alla ni, kända som okända, gärna komma hit på lite fralla, kaffe och ljusvisning !! Klockan 18.00 och barn får hänga med om dom vill :) Skriv en liten kommentar om du vill komma så jag har lite koll på läget ;)

Nä, nu ska jag göra lite middag till oss. Lasangette (tack för tipset Zandra) blir det idag. Gott !!!


Oj va tjock hon har blivit !!

OJ, va moget kommenterat !! Fegt att kommentera fult om en 6 åring och skriva in någon annans namn. Dumt att lämna spår efter sig ;)

Vi har sökt igenom våra databaser, gjort en detaljerad sökning i realtid och konstaterar följande för IP-adressen 193.17.67.15. IP-adressen verkar höra hemma i Kristianstad, Sverige Flagga.
Anslutningen tillhör operatören Kristianstad Kommun.

Teknisk information
IP-adress: 193.17.67.15
IP-adress IPv6: ::ffff:c111:430f
Serveradress: gpc193176715.kristianstad.se
IP-subnet: 193.17.67.0/24
IP-span: 193.17.67.0 - 193.17.67.255 (254 adresser)
Typ av anslutning: okänd

Klockan 3 inatt kommer resten av informationen :)

Ja, min lilla goding har ökat dramatiskt i vikt, lika så jag de senaste två åren. Anledningarna till det är inget någon har att göra med. Många tråkigheter där viktökning är en av dom, har lagt sig som ett moln över oss.....
Men om du som la denna fina kommentar vill veta så är det ett vrickat och vidrigt sätt att kommentera så om ett litet barn. Å tro mig, jag kommer ta reda på vem du är...... 



En hel del svammel....

Idag har jag haft ont i huvudet precis HELA dagen !! Gahh !! Nu börjar den avta nu, men ligger ändå där och molar. Om någon nu ville veta :p ?
När man tycker synd om sig själv så är det tillåtet att surfa efter lite inrednings prylar... Jag tror aldrig jag blir klar med detta projekt !! Hur mycket jag än köper och pular in här så känns det tomt. Aja, jag mår inte dåligt av att hitta fina saker så ;)

Igår var det mitt favoritprogram, Familjen Annorlunda. Givetvis skulle tvn muppa och signalen försvinna hela tiden. Men det var inte det jag skulle berätta... Inte för att det jag tänker säga är så himla intressant ändå *haha* Men VAD jag kom på då, var middagen till imorgon. Eller nej.... Jag kom inte på det då utan efteråt när jag kollade "Märsta familjen"s blogg. Stuvade mackaroner och prinskorv !! Perfekt !! Jag har ett helt paket.... aahhhhhhhhh !!! Som jag la på diskbänken för att tina !! Meeeen aahhh !! Jag måste nu leta upp en vaken människa på facebook, som får prata med mig när jag kutar ut i köket och lägger dom i kylen !!
Så, nu ligger dom i kylen...
Jo vi ska ha hit barnens kusiner imorgon. Prinskorv, köttbullar och suvade mackaroner. Kan inte annat än lyckas :)
Svamlat om ingenting ?? Nähää ?

Michaela var lite kreativ igår, gullungen !! Hon tog hål i öronen, men vi fick ta av öronhängena till slut. Hon drog ur hängena och det kom smuts... Men hon vill så gärna ha hål, så igår fixade hon lite....

Två gummiband och lite maskerings tejp, sen hade hon stora snygga öronhängen :) Underbara lilla pluttan <3

 

Nä, nu ska detta ganska inlägg komma till ända ;)






VILKEN NATT !!

Åhhhhhh !! Gick och la mig vid 23 tiden. Tänkte att jag sätter INTE igång tvn, så somnar jag fortare... Jo, eller hur !? Vände och vred på mig.... dimman började visa sig vid 3 tiden... jag kände hur jag log och kände mig riktigt nöjd med sämen som skulle bli.
Då börjar Pepsi glöffsa..... jag VET vad han vill. Han vill ha vatten, men han fick vatten vid 23 och det ska räcka till kl 6 på morgonen. Helst så det inte blir kissande inne under natten. Men det tyckte tydligen inte han...
Jag, som är mörkrädd tänkte att jag somnar ifrån detta. Kämpade till 3.45.... Då sket jag i min rädsla och gick in på toa ( som lligger nära sovrummet) och hällde upp vatten i en plåtburk som Mickan hade haft å lekt med i duschen.
ÄNTLIGEN höll hunden flabben !!!
Va händer då ?? Jo, Selma får fnatt och ska tugga sönder plåtburksmöget... Å då vaknar ju Mickan.
Jaha.... upp å kissa ungen och försöka komma till ro... 4.06 tittade jag sist på klockan, det var när jag gick in för att hämta Mickan.
Nästa gång var klockan 6 då vi skull upp igen.... Bahhhh !!!


Denna killen ligger INTE på plus just nu !!


Nya tider :)

Saker går från klarthet till klarhet !!

Nummer 1 på min "att göra detta året lista" var att börja säga ifrån och inte ta på mig mer än jag orkar och klarar.
Det har jag nu klarat en stor del av !! Känns så sjukt skönt :)

Nummer 2 är att komma ur denna sumokropp. LCHF funkar inte för mig just nu, jag har en otroligt jobbigt förstavecka när jag kör igång. Det går inte ihop med min lite "lätt att deppa ihop" stil just nu *s* Så jag kör på äta lagom och lätt. Får se om det gör susen ??
Jag och två vänner, som jag inte nämner vid namn innan jag frågat om jag får, har en liten klubb *haha*  Vi väger oss ihop en gång i veckan. Den som gått ner minst under veckan får böta 20 kr till en pott. Vi har ett delmål som vi ska ha nått i mars, når man inte delmålet får man böta 100 kr till potten.
Har man gått ner mer än delmålet är satt så får man lägga på dom kilona i målvikten.
Når man sen inte målvikten får man böta 200 kr till potten. I mål ska vi vara i Juni.
Potten använder vi sen till något kul att fira med, som förmodligen innefattar mat *haha* Ironiskt !!
Aja, lycko spark till mig ;)

Nummer 3 får nog vara att sätta ett nytt mål med vikten. Jag lär inte nå min drömvikt på 21 veckor, tyvärr :( Eftersm mina kära vänner kommer nå sin, så får jag leta upp någon ny att bilda klubb med ;) Den som känner sig manad att köra med mig från September till November får gärna säga till :)

Ja, men det har ju hänt en del sedan sist. Jag fick en kamera av min älskade man ju. Denna:


Sony DSLR-A390


Jag är kär i den :)

Vi firade lite nyår här hemma ju. 8 vuxna och 14 barn blev det till slut. Å kul hade vi !!

 

Barnen hade "stora salongen"


Det var film på projektorn under måltiden, där av dessa koncenterade barn ;)


Singstar för fullt !!


Man fick snällt vänta på sin tur.....


Inget nyår utan ostbricka !!

Så till dagen: Vaknade vid 8 tiden.... drog mig å låg å myste i min otroligt sköna säng. Hade bestämt att jag skulle väcka barnen 9.00 för att dom skulle komma i fas inför skolan osv. Väckte som 9.30... Det var så skönt med tystnaden och lugnet *haha*
Vi käkade frulle och sen fick jag slänga en i en maskin med badlakan, vi skulle ju till Thomas och Pernilla och bada badtunna vid 15 tiden.
Körde till min invägning hos mina klubbkompisa *hihi* låter så löjligt !! Vidare till affären och köpa korv med tillbehör, pommes och lite annat. Skulle ju grilla med hos familjen på Stenvägen ;)
Himma igen så hade mannen givetvis missat att trycka in vattenbehållaren på tummlaren så vi blev lite sena. 15.30 anlände vi !!
Grillade och sen var det bad..... Men THOMAS hade missat att elda ordentligt i tunnan, så den var bara fesjunket :( Lagom besvikna barn fick ta ett snabb dopp......


Men vi får bada igen det i helgen, då ska vi dit igen och då ska det va ordentligt eldat !!

Nu är det dax för sängen :) Älsklingen åkte och jobbade redan idag :( Bidde ju en kort helg FAST det var meningen att det skulle bli en lång !!

 

 



RSS 2.0