Onsdag = förbereda inför helgen dag...

Plocka undan nu på kvällen så det bara är att dammsuga och torka golv när jag kommer hem från jobbet imorgon. Planera maten i helgen så jag kan köpa hem allt på väg hem från jobbet. Som tur är så ska det bara ätas middag på fredag denna helgen.
Lördagen bjuder på restaurang för hela familjen och på söndag är det kalas med fika här hemma, då kommer det bli pizza från pizzeria till middag.
Men fredagens mat ska ju ändå shoppas och göras. Vi får hem finbesök ;) Så jag har haft lite ångest över vad det ska bjudas på. Men kan man bjussa på Moussaka och feta sallad ?? Å cheesecake som efterätt ?
Jag vill ha något som går att förbereda och det går ju med båda dessa :)

ect 178.236.70.209:27015;password olleisacc
Mumma :)
Sen ska det spelas RISK och JAG ska vinna i vanlig ordning :)
Helgens kalas som ska hållas är för Cornelia som blir 11 år !! Hon fyller på tisdag, men vi firar lite innan. Hade vi väntat till nästa helg så hade det blivit lite för nära Olivers kalas.... Man vill hinna andas lite mellan kalasen ;)
Men vad ska jag baka då ??  Bahh.... inte kul ¨baka :(

Vi fuskar lite... Donken med dom "små" :)

img_6699 (MMS)

Vi fuskar lite... Donken med dom "små" :)


Igår tappade Mickan sin ena framtand !! Ly...

img_9784 (MMS)

Igår tappade Mickan sin ena framtand !! Lyckan var total :) Sist hon var hos "tannamagaren" så hade hon åtta lösa tänder sa "tannaplågarn". Detta är den första av dom som åkte, undra hur hon ser ut när resten sju tänder har åkt ! Hahaha !!


Nästan torrt nu. Blev bra !! Får ta bättre...

img_1736 (MMS)

Nästan torrt nu. Blev bra !! Får ta bättre bild sen när hon sminkat sig. Väldigt viktigt det där ;)


På kalajs ;)

img_4013 (MMS)

På kalajs ;)


Slingar Flisan... Vi hoppas på annat än pi...

img_5307 (MMS)

Slingar Flisan... Vi hoppas på annat än pissgult nu ;)  Den som lever får se, hon hoppar in i duschen.... Spänningen stiger ;)


Fördriva tiden...

Mogge sover.... stackarn är helt slut efter en jobbvecka. Väckte honom vid 10.30 idag och han somnade 23.10 nu ikväll.
Han kommer sova länge imorgon med om jag känner honom rätt ;) OCH somna tidigt på kvällen...... Skönt att han får sova ut !!

Imorgon ska jag på 40 års galej. En jobbarkompis som ska fira lite.... Ska bli kul !! Vet inte vad jag ska ha på mig bara... Inget passar mig, jag är om möjligt ännu fetare nu än i sommras !!! Pest och pina !!
Måste ner.......
Jag har gjort det förr, jag kan göra det igen ;)

Ska passa på att lägga in lite bilder nu när jag äntligen har en dator, såhär nattetid ;) Kommer i en salig blandning nu....
Isacc åker morbror Kims faaarliga moped ;)
Skrev ett inlägg för ett tag sedan om att vi va ute å gick och sen grillade... Här är vi ute och utforskar världen runt vårt hus... Ser ni det där i bakgrunden ?
Pojkarna rullade mer fram än gick....  Här ligger dom i bakhåll eller något *haha*
Tjejerna ser oftast ut såhär nu för tiden. Båda tränar gymnastik och jag håller på att bli galen på alla volter och akrobatiska övningar som utövas både inne och ute !! Men duktiga är dom !
Bosse och Hilda :) Våra fina fina underbara kisar har fått span på något ;)
Näää....... ska man sova lite kanske ?? Jupp... det ska man nog !!

Såhär ser min skärm ut !! Eller ja... Inte...

img_4358 (MMS)

Såhär ser min skärm ut !! Eller ja... Inte min, min är hel. Detta är "hemma datorn" som är allas, men kallas för Mogges dator.  Någon annan har lagt beslag på min dator, tror det är Flisan ;)  Nu ska jag bry mig om min ÄLSKADE fina man ;)


Jag är beroende !!

Biggan ( som det hette när jag var ung) är så galet bra i år !! Eller nu, denna gången när jag är gammal ;) JISSES va kul jag har mellan 22.00 och 23.00 !! Underbart härliga karaktärer :) Jag är helt klart beroende !

Ligger i sängen och väntar och väntar !! Min Mogge kommer hem idag !! En torsdag :) UNDERBART !!  Imorgon ska han få sova heeela dagen. Tänker ringa och väcka honom vid 12.30. Barnen är hemma vid 13.20, så ham hinner vaknar till menar jag.

Ser det jag skriver märkligt ut så är det för att jag ser intye ett skit at det jag skriver ! Något har hönt med bilden, bokstäverna är små som myrskit !! Å sen är stora delar av skärmen svart... för at Mogge har trampat på denna datorn... haha!!
Ska lägga in en bild från iphonen sen, så ni får se hur illa det är ;)

AAaahhhhhhhhhhh vilken tid det tar för karlen å komma hem !!

Imorgon är det sista dagen för Flisan på sin praktik. Vilken hon gör hos mig.... Vi har haft två toppen dagar redan.... hehe...... Idag körde vi vilse... skulle till Tyringe, hamnade i Osby...

Nu låter det som en bil på gården !!! Wwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


























































Dagens sydda ;) Mickan ska på disco och vi...

img_4513 (MMS)

Dagens sydda ;) Mickan ska på disco och ville ha en Hello Kitty discoklänning. Fixade vi, samma modell som den randiga fast länge. Två Kitty märken som är köpa hm för miljoner år sedan och vi var i hamn !!


Mycket om inget

Skönt !! Fick äntligen bort bloggen från facebook !!
När jag la in så min blogg skulle länkas upp på fejjan trodde jag att det var bara just det inlägget jag skrev då... Så vart det inte. Varje inlägg har visats där..... känns sådär kul...
Nu är det löst iaf, hoppas jag !

Jobbat klart för dagen, köpt disco kläder till 4 av 6 barn, vax och sprayfärger till håret och plockat fram till middagen ikväll :) Duktig *S*

Jag vet inte riktigt hur jag känner om denna helgen.... Inget är planerat, första helgen på länge som vi inte har något bokat. Kan vara riktigt skönt. Ja, sista helgen på länge som vi inte har något bokat med... nästa helg och hela April ut är det något varje helg.
Men jag blir ganska rastlös och irriterad av att ta det lungt !! Jag är sämst på att inte ha något att göra, så är det.
Kluven....... Kan ju boka helgen åt att storstäda !? Kan jag ju göra..... Ja, eller år att sy klart lite.... Eller båda delarna. Ähh.... kan va skönt med en helg hemma :)

Idag har det börjat trilla in summor som våra anställda vill skänka till http://skitungarna2011.blogspot.com (något har hänt, jag kan inte länka längre)
Ni som läser kan väl sprida deras blogg vidare i era bloggar ? Ett enkelt sätt att hjälpa !!

Nähää..... ska göra en kopp kaffe och slösurfa lite :) Snart är alla ungar hemma och det är slut på friden ;)



Hård i hårbotten ??

Vi var hos frissan idag ju. Isacc fick en cool toppkams frilla, Mickan tog så lite på topparna det bara gick. Hon hotade med än det ena och än det andra om vi tog mycket. Både jag och frissören fick "onda blicken" några gånger ;)
Flisan klippte toppar, snelugg och klippte upp :)
Jag klippte luggen, toppar och klippte upp.... Men när hon tvättade håret på mig så sa hon att jag hade väldigt hård hårbotten. *s* Hon undrade om jag var mer stressad än vanligt.... Ja, det är jag. Får inte ihop vardagen som jag vill och ser inget ljus i tunneln....
Men är det inte sjukt att hon kunde känna det på min hårbotten !? Haha......

Jaha.. så mycket fick jag blogga... Flisan ska ha datorn....


X 2

img_9581 (MMS)

X 2


Hos frissan

img_5268 (MMS)

Hos frissan


Här kommer klänningen :) Mickan valde tyge...

img_1010 (MMS)

Här kommer klänningen :) Mickan valde tyget på Gittes här med. Jag använde ett tröjmönster till överdelen, eller en liten bit av mönstret. Nederdelen klippte jag på fri hand Ville göra något busigare med det randiga så jag gjorde den på sniskan ;) Nöjd mamma och nöjd Mickan. Klänningen tog från klippning till klar ca 30 min. Tyget kostade 50 kr..... Prisvärt tycker jag !!


Vårväder kräver vårkläder !! Solen skiner ...

img_2263 (MMS)

Vårväder kräver vårkläder !! Solen skiner idag och då får jag mängder med energi :) Redan på jobbet kände jag för att sy idag :) Jag började med vars en mössa till Isacc och Mickan, i tyger som dom själva valde ut på Gittes i veckan.  Mössor går ju på 5 minuter att klippa och sy så jag gjorde en klänning  till Mickan med... Men eftersom jag bloggar från luren så får jag visa den i ett nytt inlägg, så....


Igår lämnade vi ut lite info om "Skitungar...

img_5603 (MMS)

Igår lämnade vi ut lite info om "Skitungarna" på personalmötet. Jag gjorde häften av artikeln i Expressen.  Nu hoppas jag på fin respons från de anställda, för lika mycket alla anställda skänker sammanslaget, lika mycket skänker företaget !!!


Jorrrrååå så atteehhh.... Fotboll på "stor...

img_5658 (MMS)

Jorrrrååå så atteehhh.... Fotboll på "stora tvn" så jag är förvisad in till sovrummet... Bröllops fotografen, ops... Missade början ?? Spelar det någon roll ? Är den bra ??  WAAUUWWW !! Fick min dator av Flisan nu :) Då ska ja surfa lite och möjligen "lyxblogga" med ;) Drygt att alltid blogga via luren :( Tjohej :)


NJUTER !!!

Mogge har med sig Flisan, Oliver, Alex, Isacc och Mickan till badhuset och Cornelia är på gympaträning. JAG ÄR HEMMA SJÄLV !!! Aaahhhhhh så GÖTT !!
Jag har plockat lite, päst framför tvn en del och nu bloggar jag en skvätt ;) Ska fixa till maten så hungriga små barn får käk när dom kommer innan för dörren ;) Så ska jag dammsuga och torka golv.... Men jag tänker INTE stressa ett dugg.
Goa söndag :)

Helgen har gått för fort :( Fredagen sågades det ved här ute, hela kvällen. Lite lite mys i soffan innan läggdax. Såg 2012, som vi sett miljoner gånger innan *s*
Lördagen gick åt till, först fotbolls cup i Arenan för Oliver och sen fem miljoner ungar runt benen och karlar som högg ved på kvällen. Mello kollades såklart och efter den så däckade barn av på löpande band.
Då tog jag chansen i akt och åkte med Sabina (som va här redan) in till stan för en kväll ute....
Åkte hem efter en timme ;) Än en gång har jag överbevisat mig själv... utelivet är inte till för mig ;)

Nä.. nu ska jag njuta vidare lite till ;)


Hemma med sjuka barn idag. Frukost är inta...

img_0788 (MMS)

Hemma med sjuka barn idag. Frukost är intagen, morgon latte står på tur..... Sen bär det av ut i trädgården och städa upp efter nattens storm.  I eftermiddag kommer Mogge hem, äntligen ;)


Ohhh no !!! Vaknade av en jätte smäll....F...

Ohhh no !!! Vaknade av en jätte smäll....Flög ur sängen och bort till fönstret. Studsmattan står upp mot entretrappan !! Inte långt ifrån bilarna.... Jag vågar INTE gå ut och ta bort den för förra stormen så åkte det mängder med takpannor ner det hållet. Jag var iaf så smart att jag parkerade bilen mitt på gårdsplanen innan jag gick och la mig, så den inte skulle få alla takpannor över sig.... Ser ut som den är i ganska stor risk för en studsmatta istället !?!


Hit känns det som om mina pengar ska !

Kikade in på min väns blogg och hittade en länk till denna blogg: Våra skitungar

Dit tänker jag och min familj skänka pengar privat varje månad hädanefter !! Jag har så svårt för att lite riktigt på stora hjälporganisationer. Detta känns mer på riktigt :)
Tänker kolla upp möjligheterna för att jobbet ska kunna skänka med. Behöver kanske vara registrerad organisation för att det ska gå ??

Sånt här gör mig sjukt taggad och glad !!

Min nya bästa kompis !!  Förra veckan (tro...

img_9368 (MMS)

Min nya bästa kompis !!  Förra veckan (tror jag det var) så fick jag ÄNTLIGEN min älskade, efterlängtade kaffemaskin !! Jag har en bra man jag <3 Så otroligt gott kaffe. Denna gången bidde det en cappuccino. LYX :)


Vår vår vår !! Har shoppat nya vårjackor.....

img_2723 (MMS)

Vår vår vår !! Har shoppat nya vårjackor... Eller ja, Isacc och Oliver fick vårjackor. Mickan fick en vinterjacka på rean. Vårjackorna till tjejer hade inte kommit in :( Men hennes var sönder så det fick bli en vinter jacka i en storlek för stor så länge :)  Nu återstår bara frissan till killarna, sen är dom vårsnygga på riktigt !


Underbar dag !!

Vilka otroliga vårkännslor man får så fort solen visar sig !!

Kollade in fejjan som vanligt innan man drog sig ur sängen. Där hade Miian skrivit om sina planer för dagen, ut å gå och grilla korv.
Den ideen snodde vi rakt av !!! Vi tog oss en tur runt mellan åkrar och järnvägsspår *s* Inga naturupplevelser direkt, men nog så kul för det. Insåg att det blåste aningen för mycket för att sitta på en åker å grilla, så vi tog vår tur och sen gick vi hem å grillade.
Ett gäng grillade korvar, några korvbröd och ännu fler marshmallows gick det åt :)

Jag fotade mängder, men nu hittar jag inte sladden så jag kan föra över bilderna :( Hmmm...... Men jag tänker lägga in dom så fort jag hittar den sen ;)

Mogge ska förmodligen iväg och dricka öl med grabbarna ikväll, så jag å barnen får en helkväll med melodifestivalen utan invändningar från honom ;) Ska ladda upp med massa "ätemys", tvinga Mogge att bära upp ved så vi kan ha go brasa och hoppa i myskläderna och bara NJUTA !!

Nu ska jag förbereda käket till ikväll. Marinerad ytterfile, potatisgratäng och sallad. Mumma :)

Ha en tokigt skön dag alla <3

RSS 2.0