Han är DÖD !!!

Hela mitt rum var tapetserat av idolbilder av honom !!!
50 år gammal....eller ung !!
Har var STOR !!

Sov Gott Michael Jakson

Sov gott.......


Goa gubbar !

"Fyndade" jordgubbar nere på A livs. 2 liter för 39 kr..... Nog är väl det ett fynd med de priser som andra håller ??  Göttegoa är dom iaf och nyttigt är det med !!!
Om man inte räknar med socker och vispgrädde.... för det måste man har på :)

Idag har varit en hektisk dag. Lämning av barn på alla de olika ställena.. C4 läger, fritids och dagis. Å sen jag själv till jobbet då.....
Fick gå in å städa på ett företag idag. En el kedja.... Fyndade 2 Nintendo DS spel och ett Wii spel där ! Tag 3, betala för 2. Notan slutade på 198:-  I vanliga fall kostar ETT Wii spel 500 kr ju !! Ja, DS spelen kostar 500 kr stycket dom med.
Jag mår bra av att fynda ;)

När vi ändå snackar fynda, så har jag fyndat fiiin fiiiiina tyger till några beställningar. Eller ja, ett av tygen är dyrt. Liiite för dyrt för mig om jag ska vara ärlig. Men ett Kitty tyg är ett Kitty tyg. Så är det bara *s*
Min favorit tyg affär här i Fjälkinge hade öppet idag. Jag bara ÄLSKAR de som driver den och deras tyger är underbara !! Där fyndade jag massor idag!!

Sen är det nog färdigfyndat.... Resten av dagens inköp är gjorda till saker som jag inte riktigt kan avslöja än...  :) Inte billigt, men värt vart enda öre !!

Märker ni hur "flackigt" jag stackar upp allt !? *haha* Jag GÖR JU INGET INTRESSANT !!!
Eller ja... jag radar upp min dag ;)
*lämna barn på "ställen"
*Jobba
*Hämta barn
*Handla
*Laga mat till barn och Tummen
*Torsebro (efter timmar av tjat och krokodil tårar)
*Utfodra barn och Tummen med cocopops
*Städa, diska, tvätta
*Lägga barn
*Städa, förbereda kuligheter
*Ett glas vin och jordgubbar
*Blogga !!

Å så snart är det sängen som gäller ;)

Natti på er :)

Mmm

livet rusar på i 190.

2 dagar i Torsebro vid poolen. Hudfärgen börjar leta sig fram på min likvita hud !! *tjohoo*

Tanken var att åka hem och komma ifatt med hemmet imorgon. Men ähh... varför ska jag göra det om detta kanske är den enda vecka med sol på länge ??
Jag kör galet utomhus denna veckan. Möjligen kan en ton av brunt infinna sig mot slutet av veckan ;)

Tänkte planera in Tosselilla på tisdag i nästa vecka. Jag har semester och Mogge har frivecka. Men... det är snordyrt för oss att gå in där. Är det värt pengarna eller ska man försöka hitta något annat ställe att lägga den summan på i år ??
Någon som har bra tips ??
Ölands djurpark åker vi till varje år när vi är i Nabben. Tänker skita i det i år.... Inte för att det inte är värt pengarna utan för att i år vill jag göra annat med barnen. Se/visa något annat än det vi alltid gör !
Kollade upp priserna på Bondgårdar. Ja, asså, man bor på en bondgård och får mjölka för hand. Leka i höbalarna och mata grisarna....
Lite som "förr i tiden".... Jag tror att det hade gett dom en grym upplevelse, Karuseller och badland har vi mättat deras "upplevelsesinne" med redan känns det som ;)

Jaha, lite mer om inget: Jag har varit hos frissan idag. Jag blev riktigt nöjd med klippningen. Vad jag blev mindre nöjd med är att jag glömde köpa en bra inpackning. *suck*
Jag behöver verkligen fixa ordning på mitt stackars hår nu, så jag får in å köpa det imorgon istället då.....

Nja.... så... hmmm

over and out


Kämparglöd !

När jag loggade in här ikväll så var där en ny kommentar. TILL JACKIE !!! Hahaha..... "Välkommen till förmedlings centralen AB"
Men det har väl med dagens "nyhet" att göra !? Hur denna Mikael hittade Jackes lilla kommentar i MIN blogg lär väl förbli en gåta *S*

Jag säger bara GO JACKIE !!! Du är stark och drifftig !! JAG tror på dig och du kan komma hur långt som helst med det du VILL. Du har järnvilja och ett jäklar anama !!

När vi var i Turkiet på vår semester i höstas så sa Jackie till mig, "När vi kommer hem så ringer vi upp Slitz och viker ut oss Mia". Mitt svar blev "Mmm.... nä... har du sett mig och min kropp ??" 
Vad jag vill konstatera med denna korta konversation är att: Jackie möjligen behöver glasögon och att hon kämpar och gör det hon vill, för att HON vill det. 
DET kallar jag girl power !! 

För er som inte hänger ,med: Jackie Ferm, Svartenbrandts dotter viker ut sig i hämd !!
Synd att det inte tagits upp om HUR Jackie menar när hon säger hämd. Nu har jag inte läst intervjun i Slitz men i expressen var det mer fokus på att det var hämd, men inte på Jackies tanke om HUR det är är en hämd.


Jag är stolt över Jackie !!!

Lilla NovaK !!

En vän till mig firar 10 000 besökare i sin syblogg. Gå in HÄR, till Lilla NovaK för att tävla om ett valfritt plagg !


Ett litet rop på hjälp !!

Jag fick ett mail idag. Ett mail från en vän som blivit oplanerat gravid....  "oplanerat" tänker ni !? Jo, så är det. Hon lever i ett land, som inte är det hon är medborgare i.
Hon är gift och lever där med sin familj, men ekonomin och möjligheter till några höga inkomster är inte så bra.
Att göra abort är olagligt och extremt dyrt på olagligt sätt.

Jag lovade min vän att allt kommer bli bra. Att hennes bebis kommer ha kläder på kroppen och hennes andra 2 barn kommer inte bli utan dom heller ;)
Så jag började ringa till vänner som har små barn för att berätta och be om de kläder som inte ska säljas eller skänkas till andra vänner eller släkt.
Eftersom jag har 4 eller 5 nummer kvar i min telefon så hjälpte det ju inte överdrivet *s*

Så nu tar jag hjälp av min blogg. Jag vet att det är många av mina vänner och släktingar som läser här. Så:

Baby kläder/saker som inte längre används eller behövs mottages gärna !! Det krävs väldigt lite för mig att göra min utländska vänninas framtid trygg :) Ni får super gärna vara med och hjälpa mig !!

Tack för ordet :)

Sommarlov !!

Idag är dagen som vi ALLA här i familjen väntat på !! SKOLAVSLUTNINGEN !!!

Äntligen sommarlov. Barnen får va BARN och jag vet att inga andra är dumma mot mina barn på en plats där jag är helt avskärmad !!
Jag NJUTER (säger jag nu, om en vecka längtar jag till dom har sina vanliga rutiner igen ;)

Men en sak är HEMSK !! Flisan har lämnat dom två bästa lärarna som existerar !!! Jag har gråtit idag, floder :( Jag vet att inga andra lärare kan mäta sig mot Birgitta och Bosse. Jag vet att Flisan hade de bästa lärare på denna jordens yta i 3 år och nu kommer hon få gå tillbaka till "medelmåtta"....
Usch.......
Inte för att jag tror att det är dåliga lärare som hon kommer till, absolut inte. Men man måste nog ha haft barn i deras klass för att förstå vad jag menar. Jag har ju dock ett gäng lärare att jämnföra med ;)

Fast jag får njuta av dom lite till, genom Oliver. Han går kvar i den klassen :)


Söta, eller hur ???

Vi gick upp 5.30.... Plattade, lockade, sydde, räddade klänningar från smörfläckar, tvingade barn sitta stilla å kolla på tv, duschade, stressade, flätade, letade, hyperventilerade bla bla bla

Liite sena, 3 min, till skolan. Kutade mellan 2 våningar och drack kaffet i trappan mest *s* Det var fika på båda våningarna och jag lyckades att hålla mig ifrån den ;)

Isacc njöt av att få vara med de coola stora grabbarna. Mickan surade en hel fika igenom för att hon inte fick rosa glas och fat från början ;)
Cornelia vägrade vara med på foto *suck*

Sen var det kyrkan. Vi spenderade 1 timme där inne och tittade på barnens alla framträdande. Under denna timmen spenderade jag, ihop med Mickan, 3 besök på toaletten. Kissa, bajsa, kissa.....


Efter skolan så bidde det pizza på barnens begäran. Katrins !!
Dom är helt otroligt trevliga där. När man väller in med 6 barn och beställer 3 pizzor så brukar de flesta pizzerior sura och glo snett på en.
Här, på Katrins, så frågar dom om alla pizzorna ska delas och så får man talrikar till alla och delad pizza. En 2 liters Coca Cola bjöd dom på och sen klubba till alla barnen efteråt... så en till mamma med ;)
Ja, å så fick alla lunch gäster titta på barnkanalen *hihi* För den slängde dom igång till barnen såklart !!
Trevligaste stället i stan :)


Jordgubbstårta är en tradition som vi har. Jordgubbstårta äter vi varje skolavslutning !!! Detta året så bidde det hemma hos pappa Jimmi och Josefia.
Så efter pizzan så körde vi bort till Willys hemma, inhandlade tårt ingredienser å rallade bort till Näsby.


Snabbt fick det gå, för vi skulle möta upp Mogge för lite tankning ;)

Eftermiddagen har jag spenderat i bilen, som vanligt *pust* Kört barn dit, hämtat barn här å där och så hämta Mogge i Lörby......

Snart tänker jag låta mina gröna sluta sig och inte öppnas förens seeeent imorgon. TIDIGAST 10.00 ( mm, jo, eller hur)

Naäää vad ELAKT !!!!!!!!!!!!

Kolla in min STACKARS Isacc !!

Hur kunde jag ens låta ungen se ut så ????

Hahaha.....

Rumpnisse.....Jag har fått foto från dagis. Isacc slutar ju dagis och börjar skolan, min stora kille.....
Det råkade komma en å annan bild på mig....
Rund och tjocker !!
Men VART tog mitt långa hår vägen ???  Å TACK vidriga dubbelhaka för att du är borta ;)

2006, grillkväll på dagis. Så är det Micka plutt som Mogge håller :) Lill dockan !!

Varför ??

Jag är så extremt trött !! Jag BEHÖVER ha ork och energi nu. Ikväll finns det miljoner saker som jag ska göra och NU kom jag på vad jag behöver !!!

- COOOOORNELIA !! Sätt igång kaffe till mig, snääälla :)

Såja, när kaffet är klart och drucket så ska jag nog komma på fötter igen ! Har inte fått i mig dagens 3 kannor ju !! Tänker jag efter så är en en fjuttig mugg som jag fått i mig .......

Det är några killar som är så svinigt elaka vid Oliver i skolan. Ögontjänare som tror att dom lyckas vara elaka utan att vuxenvärlden ser...
Men denna mamman ser. Denna mamman har barn som berättar allt och har förtroende för sin mamma. Denna mamman har tagit kontakt med dessa pojkar och deras föräldrar men det hjälpte inte. Denna mamman har en plan......
Nu blir det andra metoder som gäller. *mohahahaha*
(ja jag må framstå som omogen, men dessa pojkar ska få smaka på sin egen medicin, omoget eller ej)

Näääääää, jag får väl sätta igång här.........


Skiter i det !!

Mmm.. så tänkte jag och så blev det !!

Jag sydde......

Mickan blev glad, jag blev nöjd och morgondagens klädval blir INTE  svårt:En Hello Kitty tunika :) Jag hade gjort ett par lime velour byxor med lång mudd om jag haft ork/tid/mindre bråkiga barn osv osv. Meeeeeeeen, det gör en annan dag ;)

Baksidan bidde prickig...


Jag lovar att visa upp en stolt Mickan i denna imorgon ;)

Nu ska jag slänga igång Camilla Läckberg och somna till en saga, stora bebisen som jag är ;)

Sjunger även här

*en slank hon hit, en slank hon dit"

Räka... Min heter, om jag minns rätt, Johanna. Är hon bra ??

Ja, jag har nu smällt i mig så äckligt mycket mat !! Det var så gott att min "ät en portion, det räcker" princip inte gick att hålla.
Vet inte om jag vågar ställa mig på vågen idag. Hade först tänkt att: Idag är jag stark nog att ta de vidriga siffrorna som visas.
Nu, när jag käkat mer än en utsvulten hyena lyckats få i sig så LÄR jag ju inte få ens ett gram i minus spalten *gråter*

Tänker trösta mig själv genom att sy lite. Det mår man alltid bra av :)

Bjuder på en bild av våra goda vänner ifrån Turkiet: Hakon och Hasan ;)

I väntan på d götta

Så puttrar jag lite här sålängde...

Vi ska käka grill spjut och potatisgratäng *mumma*
 
Har jobbat dagens ranson inne på jobbet.
Har stillat barnens Faffe & Dabbi behov, samt gjort Jossefia besviken eftersom jag inte hade giftas klänningen med mig idag HELLER........
Men imorgon så kanske kolan runnit ur och hjärnan börjat funka igen ??
Håller på att arbeta dagens ranson i hemmet, för att möjligen få en timme över till att sy ikväll ??
Eller skiter jag i allt mög och syr ändå.....
Eller inte. För gör jag det, så blir jag så irriterad på mig själv imorgon.

På fredag är det avslutning i skolan så morgondagens, eller kvällens göra blir oändliga !!!
Locka hår, patta hår, måla MINST 40 naglar, stryka kläder, övertala flickor att INTE smika sig, tvinga Oliver till att INTE visa kalsongerna i ett grymt häng (behöver man väl inte på skolavslutningen iaf)
Ja, jag kan hålla på i all oändlighet.... med då bränner jag maten ;)

Torka liten skit i baken och sen servreas det götte mad !!

Jaha....

Same old, same old.

Segt som tusan...

Man ska inte gå på dildoparty en fredag om man vill vara någerlunda på topp resten av helgen *pust*

Idag ska lilla Mickan på kalas och jag har ingen aning om hur dax. Antagligen 12, för alla andra hurtiga familjer har avverkat en halv dag då redan.
Vi har ofta vid 12 tiden dukat fram frukosten precis.... Vi njuter av våra helger och håller stressen till veckodagarna ;)

Igår ringde Mogges mamma och informerade omvad hon köpt för tyger och broderings trådar till barnens tärn klänningar. Lyssna på detta:
En varm fyllig lila duches (satin) till klänningen som räcker ner till knäna. En vit organza kant som sticker ut ca3 cm och broderade blommorrankor på överdelen. Blommorna i vitt och rosa, lime färgade blad...
Ett lila band ska vara i klänningen och detta lila band ska ringla ner ur tärn buketterna oxå. Buketterna som går åt det rosa hållet.... Näbb bollen, som Mickan ska ha kommer att ha sin handögla i detta band.
Mina tjejer kommer se ut som 4 små drömmar !!!

Nu när saker börjar falla på plats och det börjar gå upp för mig att VI, jag och min Mogge, kommer få det finaste bröllopet EVER ;)
Vi har underbara människor runt oss som ställer upp i mängder med allt detta !!

Min brudklänning kom igår !!
Wiiihhoooo !! Jag körde och hämtade den och svängde in till min syster Anja, och provade den.
Eftersom jag är en kubik och man är tvungen att se sig själv i en spegel för att se hur den ser ut, så var jag måttligt road.
Men klänningen var snygg, passade perfekt och jag är nöjd ;)

Nu ska jag börja kämpa med att få bort lite röv å armar, så blir det perfekt med min kläning med. Någon snäll person som skänker mig en fettsugnining efterlyses ;)

Frisör är bokad. Studio Pink blir det. Jag ska dit på tisdag för att visa bilder på hur jag hade tänkt mig med håret och snacka om hur vi ska lägga upp prov uppsättning osv.
Känns super bra att jag valde dom. Tjejen jag ska till var undebart trevlig och frispråkig. Inget konstlat och sådant gillar jag !!!
Mitt hår behöver ju lite vård redan nu, eftersom jag misshandlat det ganska bra de senaste månaderna.... Men det ska vi fixa till, lovade hon :)

Nähä...  en snabb frukost, ivägg till kalas och vidare till Övarp och familjen Gelotte :)

Dagarna susar förbi !!

Ett sånt himla tempo heeeela tiden !!
Å givetvis så kör ajg på i 190, så jag ska hinna lite av allt *haha*

Gicj upp 6.00, duschade och väckte barn. Eller Alex å Oliver. Resterande barn låg i feber....
När vi skulle köra så fick Oliver blixt huvudvärk och jag kände på honom. Jupp, feber.....

Jag, som själv haft feber sedan igår, och Alex åkte iväg helt själva. Inhandlade Alex fika som hon skulle ha på utflykten, lämnade henne i skolan och körde sen hem till Josefia på frulle.
9.00 var jag på jobbet och heeeeela långa jobbedagen har gått åt att ringa,maila och prata med skatteverket. Nya avdraget på 50 % gör det SÅ mycket svårare och mycket kostsammare för oss företagare !!
Å eftersom jag har lusläst så kan jag kryphålen för kunderna..... Man kan minsann fuska till sig ganska rejält !!

Ja, så åkte jag hem och lämnade bilen till Mogge som skulle på möte på skolan idag. Jag fick äran att ta hand om sjuka barn med överskotts energi..... Min feber började göra sig riktigt påminnd när jag kom hem och ... slappnade av *haha*, asså... ja, men man är hemma och så... Ähhh.... ni fattar.
Men eftersom Mogge varit duktig och dammsugat, plockat in disk och tättat så kunde jag sy, om jag orkade.
Jag orkade inte, om jag ska vara ärlig. Men jag KAN inte lägga mig å SOVA bort tid som jag kan sy på !?

Mitt i syandet så kom några av barnens klasskompisar med mamma hit på en visit. Oanmäld, men jag VET att hon tar allt som det är och inte höjer på ögonbrynen, underbara människa !!

När jag gick tillbaka till min symaskin så insåg jag att klockan var mycket och att prinsess klänningen som jag lovat Mickan till ikväll inte ens var påbörjad.
Så jag la mitt andra åt sidan och gjorde en, inte för lyckad, klänning i det fina tyget med Disney prinsessor på. Stressigt kan jag säga !!! Inte bra....... Men hon blev nöjd och jag tänker ändra lite på den imorgon när jag inte har så mycket feber. Det gör så extremt ont i ögonen att sy när man har feber. Man anstränger nog ögonen ganska bra när man vrålstirrar på nålen som kör på i turbo !!

Mmm... så när klockan slog 18.50 satt vi, hela familjen, med febrig mamma och några febriga barn med en pigg pappa i bilen.
Kevin Borg i tivoliparken, gratis.... Det får man inte missa !!!
Barnen dör inte heller av lite frisk luft och lite miljöombyte. Vi har varit hemma mycket nu !!
Fast med facit i hand så hade vi nog haft det bättre hemma. Eller ja... Isacc, Mickan och Oliver njöt av att vara där. Alla flög runt som virvelvindar. Flisan, Alex och Cornelia var det värre med. Dom ville bara hem.
Ljudet på konserten var riktigt kass..... Det fanns miljoner å åter miljoner människor där och jag får BRYT på föräldrar som låter ungarna springa som vildar på lekplatsen medan dom själva står i folkhavet och inte vet vad som händer barnen.
Inte för att det inträffade någon olycka, men det KAN göra det. Jag hade hjärtat i halsgropen MÅNGA gånger !!

Hade blivit inparkerade och för att komma där ifrån så var vår enda chans att köra in i parken, mellan folk. Usch så pinsamt !!!!

Var hemma vid 21 tiden och slängde alla barnen i säng ;)

Mmm... så ungefär så har dagen idag sett ut för mig. Men jag har missat en sak. Mickans roligaste för dagen:
- Mammaaaaa, vill du se mina hängtuttar ???
- Dina vad ??
- Vill du se mina hängtuttar, sa jag !! Så drar hon upp tröjan och visar en liten top.
- Men älskling, det är ju en BH.
- Mehh... nä... man hänger ju tuttarna i den !?

Haha, mupp unge !! Jag brukar ju iof säga tutthållare.... hon kanske tänker på det ??

Postade inbjudningar

och NÄSTAN alla är framme... 7 st postades idag och 3 st ska postas när jag fått tag på adresserna.

Men jag kan inte hålla mig..... jag visar er här och dom som inte fått sina för klicka bort rutan NU !!

Alla inbjudningar är olika, det finns ingen som fick likadant som någon annan !! De som skickades idag är än mer annorlunda eftersom det pappret jag gillade bäst tog slut ;)Det är synd att man inte ser pärlemoglansen :(


Insidan... Pärlemoglans på inlagan och en rosa lilja i bakgrunden.


Skickades i cellofan kuvert...


Jag kan säga att det har tagit timmar att göra dessa. TIMMAR !!
Det ser inte så pyssligt ut kanske med *pust* spray lim, klippa, skära, stannsa......... Men värst var nog att HELT behöva gå ifrån det jag hade tänkt ifrån början. Jag har alltid drömt om att ha inbjudan så.
Meeen, allt strulade för mig vad gällde papper som inte fanns på lager när jag beställde och foto som inte vill krypa fram ur sina gömmor.
När jag sen fick tänka om, börja från noll igen, så var det INTE såhär jag hade tänkt mig. Jag tänkte mig något som jag inte klarade få till på ett bra sätt.
Dessa blev till i ren irritation.......
Dom är ok, funkar.... men jag önskar att jag hade börjat lååångt innan och fått det precis som jag ville ha det.

Idag fick jag mail om att min klänning postas hos DHL imorgon !!! JIPPIEEEEEE !! Hoppas hoppas nu att jag gett rätt mått och att den är lika vacker IRL som på bild !!

Nu ska måtten på Alex iväg till svärmor och lite fix och trix gällande Flisans klänning. Flis håller på att förvandlas till en ung kvinna och då ökar ju ett av måtten........

Ska gå å mäta Alex med en gång......

RSS 2.0